Pour Féliciter 2011

Mgr. Šárka Hájková, viceprezidentka SU ČR

            Milé kolegyně, milí kolegové,
 
            připadl mi velmi příjemný úkol oslovit Vás a zároveň přivítat na prahu nového roku. Přestože tyto řádky píši na samém přelomu roku právě končícího, nebudu jej hodnotit. To už udělali ve dvou předchozích měsících „první a druhý muž“ Unie, tj. oba Tomášové. Navíc velmi hezky. Já si protentokrát dovolím určitý luxus, a to ryze ženský přístup – chci Vám všem do nového roku pouze popřát.
 
            Na prvním místě Vám přeji sílu - schopnost čelit problémům doma i v práci. Schopnost  „zvednout se“ tehdy, když je opravdu zle. Schopnost pomoci tomu, kdo to potřebuje.
 
            Přeji Vám i odvahu – k uskutečňování Vašich přání, k provedení pro Vás prospěšných životních změn, i k vyrovnání se s takovými změnami, které nemůžete ovlivnit. Odvahu k projevování Vašich názorů a v neposlední řadě i k tomu, abyste nerezignovali na možnost zasáhnout do dění kolem Vás.
 
            Přeji Vám sebevědomí a zároveň sebereflexi a pokoru. Jen tak je asi možné spokojeně existovat s vědomím vlastní ceny a bez případné závisti k úspěchům toho druhého. A závist – to je příšerná věc. Takže Vám také přeji, abyste se nestali jejím objektem. A když už, tak ať je Vám alespoň co závidět:o).
 
            Přeji Vám rovněž smysl pro humor, nadhled a umění obojí příhodně používat. Být naštvaný, je totiž velmi jednoduché. Ale sám o sobě takový stav vůbec nic neřeší.
 
            Samozřejmě Vám přeji štěstí ve všem, do čeho se pustíte. A úspěch. Všichni ho, alespoň občas, potřebujeme. Právě s ním totiž přichází a roste sebevědomí, odvaha a síla.
 
            Ale hlavně Vám přeji, abyste rok 2011 prožili ve zdraví, s dostatkem lásky a především tak, jak si přejete Vy sami.
           
                                                                                                            Šárka Hájková


Copyright © SOUDCOVSKÁ UNIE ČR 2011